Types Veranderen

Door in het Hoofdmenu op de knop Menukaart Wijzigen te drukken kan men de knop types veranderen om in het volgende scherm te komen:

Rechts staan de gerechten en de groepen, om snel een gerecht te veranderen van type. Er zijn verschillende types, die ieder voor- en nadelen hebben:

  1. Menu Item = Normaal gerecht, iets dat altijd gekozen kan worden.
  2. Bijgerecht = Artikel dat ergens bij hoort en een extra prijs heeft. Voorbeelden; met Bami, extra Mayonaise.
  3. Horizontale lijn = Artikel dat in de keuken een horizontale lijn op de printer geeft, of het papier zelfs knipt. Dit wordt in een restaurant gebruikt om de gangen te kiezen.
  4. Geen voorraad = Artikel dat nu niet gekozen kan worden.
  5. Specerijen = (meestal) Gratis artikel dat het gerecht een afwijkende smaak geeft, vaak op klantenvraag. Bijvoorbeeld: veel zout, geen saus.
  6. Speciaal eten = Een speciale prijs voor de hele tafel. Eerst bepaal je de prijs, dan kies je alle gerechten die er gratis bij komen.
  7. Goede doel = Eten zonder BTW dat niet bij de boekhouding komt. Dit geld is bestemd voor het goede doel.
  8. Persoon = Een persoon aan een tafel. Dit komt wel op de rekening, maar niet in de keuken. Zo kun je 4 personen op de bestelling zetten, de keuken hoeft dit niet te weten. Verschillende personen van verschillende leeftijden zijn mogelijk met deze optie.
  9. Tijd = Een half uur extra kopen. De prijs wordt vermenigvuldigd met het aantal personen aan die tafel, waarbij kinderen minder betalen.
  10. Nieuwe Cluster = Geen gerecht, niet op de keuken en niet op de rekening. Een knop om een aantal Clusters snel tevoorschijn te krijgen.
Scroll naar boven