Swype

Een voorbeeld van swype is hieronder, de laatste groene gerechten zijn niet goed zichtbaar, dan moet je even swypen om dit gedeelte van het beeldscherm zichtbaar te krijgen. Alternatief is om de knoppen smaller te maken.

Swype is erg populair op mobiele telefoons en wordt gebruikt om gegevens te zien die niet op het beeldscherm passen. Hierbij druk je op het beeldscherm, schuift met je vinger en laat deze los als de juiste gegevens zichtbaar zijn. Als je tijdens het schuiven loslaat, blijven de gegevens nog even doorschuiven automatisch in dezelfde snelheid. Je hoeft dus niet meer tussen verschillende pagina’s heen en weer te gaan, maar hebt een grote pagina waar alles op gebeurt.

Een pagina met gerechten kan er 12 tegelijk laten zien (zie foto). Als we de artikel knoppen kleiner maken, passen er wel 48 gerechten op een pagina. Door swype passen er wel 1000 op een pagina, ook al zie je niet de gehele pagina tegelijk.

Swype wordt in onze kassa vaker gebruikt, bij grote bestellingen, grote clusters, boekhoud-rapportages, betaalwijzes, zoeken op gerechten, typen van Chinese letters en ook bij de portemonnee optie.

Naast swype is er ook Drag en Drop gebruikt in de kassa. Daarbij pak je een gerecht en sleept dit naar de juiste plaats. Ook voor nieuwe ronde en vierkante tafels kun je ze slepen naar de juiste plaats.

Scroll naar boven